Szövegdoboz: Párkapcsolat—Összeillőség folytatása
Szövegdoboz: E-mail: juditsarody@gmail.com
Mobil: 0670 397-4013
Indiai asztrológiában használt bolygómodellSzövegdoboz: “Ha a feleségét az érzékkielégítés eszközének tekinti, akkor elsősorban testének szépséget veszi figyelembe, s amint személyes érzékkielégítése akadályokba ütközik, a kapcsolatnak vége, elválnak. Ha azonban a férj és a feleség célja az, hogy együttműködve törekedjenek a lelki fejlődésre, akkor nem számít a személyes szépség vagy az állítólagos szerelem elmúlása.... A házasság valójában egy közös együttműködésen alapuló kötelesség, amelyet a lelki fejlődés érdekében a hiteles szentírások határoznak meg.”
                      Srimad Bhagavatam, 3. ének, 14. fejezet, 19. vers
Szövegdoboz: Összeillőség vizsgálat elmélete és a Kuta-tábla
Kuták
A horoszkóp összevetésének hagyományos módja a pár Holdjainak középpontba helyezésével történik Számos különböző megállapítást tesz a Holdakkal kapcsolatban. A módszer más bolygókra is ki van terjeszthető, a bolygók az általuk képviselt minőségekre és jellemzőkre vonatkozó kisebb vagy nagyobb összeillőséget (összeférhetőséget) mutatják meg. A Holdak képezik az összeillőség magját, ha azok rendben vannak, a kapcsolatnak vannak lehetőségei, ha emellett a többi bolygó nincs teljes összhangban, egy szinten feszültséget okoznak. Ezzel szemben, ha a bolygók rendben vannak a Hold kivételével, akkor a kapcsolat minden szinten problémás lesz, végső szinten pedig elégedetlenséget hoz.
A védikus összeillőség szépsége az, hogy a férfi/női dinamika mély megértésén alapul, ami minden emberi kapcsolat részét képezi. Számos technika tanulmányozása és alkalmazása nagyban hozzásegíti az embert annak megértéséhez, hogy jönnek ki egymással a férfiak és a nők.
Ha az összeillőség nem házasság vagy románc viszonylatában, hanem valamilyen más partneri kapcsolatnál kerül vizsgálatra, akkor a kapcsolat típusához kötődő karaka bolygó elemzése nagyon fontos. Ebben az esetben azt az embert kell „férfinak” tekinteni a kapcsolatban, amelyik vezet, kezdeményez, vagy végső döntést hoz, a másikat pedig nőnek.
A hagyományos kuták minden bolygóhoz kiszámításra kerülnek, nemcsak a Holdhoz. Míg a Hold a legfontosabb, a többi bolygó Kutái feltárják azokat a területeket, melyekben a pár jobban vagy kevésbé kompatíbilis. Minden Kutához a kivételek is kiszámításra kerülnek, melyek nélkül a Kuták hatékony használata nem volna lehetséges.
Kuta elemzés
Sokféle Kuta (illeszkedés) vizsgálja azt, vannak-e ilyen akadályok a pár energiáinak áramlásának útjában. A legfontosabb Kuták a Védha, Rajju-Rope és Strí-Dírgha. Ha ezek közül bármelyiken folt esik, az komoly problémához vezet a kapcsolatban. Ha a Raddzsu, Nádi vagy a Rási nem illeszkedik, még lehetnek olyan kivételek jelen, amik kivédik az ezek által okozott nehézségeket; ilyenkor a kapcsolatnak még mindig maradnak hibái, de ezek kimunkálhatók. Ha a Strí-Dírgha nem illeszkedik, de a Rási Kuta kivétel jelen van, akkor a Strí-Dírgha is rendben lehet.
A megfelelő energia áramlás mellett elegendően nagy feszültség is szükséges. Ezt a nyolc Kuta összpontszáma határozza meg. Minél magasabb a pontszám, annál jobban hasonlítanak az "ízlések". Ez erős kompromisszumkészséget biztosít, ami mindkettőjük számára azt az érzést hozza, hogy alapvetően jó, amit kapnak. Tizenhét az átlagos, húsz vagy több pont pedig ideálisnak mondható.
Ha a Holdak illeszkedése megfelelő, a pár olyan módon viszonyul egymáshoz, ami közöttük lehetővé teszi a szeretet áramlását, így előnyükre fejlődhetnek. A karmikus és kapcsolati tényezők határozzák meg, milyen mértékben teljesíthető be ez a lehetőség. Ha a Holdak illeszkedése nem megfelelő, a pár nehéznek találja majd a közös életet; életerejük nem jól harmonizál. Nem sokat tehetnek, fogadják el a tényt, hogy az energiáik időnként összeütköznek esetleg elhaladnak egymás mellett. Tudatosan megkísérelhetik javítani az áramlást, de időnként vissza fognak esni a természetes, bomlasztó viselkedésükhöz, különösen stressz vagy fáradtság esetén.

Összeillőségi (kuta) összesített táblázat
Összeillőségi-tábla (Kuta-tábla) minta
Összeillőségi vizsgálatra a fenti elérhetőségeken jelentkezhetsz.

Kuta-tábla, amely a párok egymáshoz illőségét mutatja.Szövegdoboz: Vidám pár
Szövegdoboz: Boldog család
Vidámság nem korfüggő.Boldog család.

Kulcsszavak: párkapcsolat, férfi-nő összeillősége, Szinesztria, Kuta-tábla, Kuta-elemzés, védikus asztrológia , indiai asztrológia, védikus asztrológus, védikus teológus, asztroterapeuta, integrál terapeuta, Saródy Judit, születési képlet elemzés, horoszkóp készítés, Jyotish, párkapcsolat analízis, spirituális tudomány, reinkarnáció, karma törvény, karma tengely